Už jsem dlouho neuveřejnil žádný svůj receptík. Ale předvčírem jsem dostal vnuknutí – díky Ency, se kterou vařím oběd na naší poradě Maděry…Špagety – jídlo, které jsem vařil víc než dostkrát…Je jednoduché a rychlé… A Smíšek tvrdí, že špaghety po ňamovsku ještě nikde jinde nejedla, hm ;)
Suroviny:
Budete potřebovat špagety (bez těch to není ono), kvalitní kečup (99 – pokud se vyznáte v kvalitě, jestli ne, tak prostě berte ten ve skle), kvalitní párky, cibuli, olej, sůl, grilovací koření a majoránku..
Postup:
1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, který za tímto účelem vyndáme z koše.. Tedy v hrnci a osolené vodě..
2. S tím nějak synchronizujeme vaření omáčky.. Na pánvi a oleji se snažíme zeskelnatět kopu cibule, těsně předtím tam vhodíme na kousky nakrájené párky. Cibule má tendenci slehnout (zmenšit objem), narozdíl o moukounapraných párků, které se trochu nafouknou ;)
3. Když budou párky vypadat, že už by chtěli chytit “kůrku” – zasypeme je přiměřeným množstvím grilovacího koření a majoránkou (ta je hodně důležitá…;)
4. Po chvíli, kdy celá kuchyňka nádherně provoní kořením, zalijeme směs kečupem tak, aby směs propojil..
5. Chvilku povaříme a s právě odlitými špagetami smícháme dohromady…
A pak při kvalitním díle Lostu nebo Joeyho to všechno zdlábneme ;)
No comments