Tak je na čase uveřejnit další receptík…
Naučil jsem se jej z mé internetové pomocnice Kuchařka online a doplnil jej o rady od Kašpry ;)
S poslední verzí jsme s Ency tímto receptem uživili sedm lidí…Jednoduché a chutné…

Suroviny :
trocha oleje (aby to lépe klouzalo, cibule nejde smažit na sucho), cibule (hodně cibule), sladká paprika (může být aj trošičku pálivější), brambory (na kostičky), hladká mouka (až zhoustne atmosféra…), majoránka, točený salám nebo buřty (dle vkusu a chuti), voda (z vodovoda)

Postupy :
1. najdeme velký hrnec a měchačku
2. na rozpálený olej nasypeme kvalitně rozkrájenou cibulku (na ženské kousky = malé)
3. teď přijde fígl – abychom vytvořili dobrý základ na guláš, cibulku ve fázi zhnědnutí zalijeme troškou vody, která se po chvilce vypaří (tohle opakujeme tak 3x) – tímto způsobem se nám vytvoří zhnědlý základ
4. doplníme olej dle potřeb a přisypeme nakrájený salám (buřt)
5. těsně po něm putuje do hrnce paprika, dost papriky ;)
6. když už to vypadá hezky, zalijeme vše vodou tak, aby měl po přidání brambor hrnec rezervu na huštění moukou – v této fázi pouze mícháme a očekáváme uvaření brambor
7. když už skoro budou, přidáme majoránku
8. a začneme hustit…odvážlivci mohou zkusit jíšku vyrobenou na pánvi, ale tenhle postup vám zatím neposvětím…já jí dělám z mouky rozmíchané ve vodě, kterou lze guláš zahustit velmi dobře…
9. celé se to chvilku ještě povaří a je hotovo
10. podáváme lidem dobré vůle a s chlebem ;)

Po celou dobu nám bude vizuální pomůckou toto…