S novým zázemím našeho bytečku vzrostla aktivita vaření o 300%…Nejenom, že je tu plno nadšených jedlíků, ale taktéž plno kuchařů, kteří chtějí vyzkoušet nevyzkoušené.. ;) Takže si tu opravdu a často hodujeme. Jako první sem napíšu jednoduchý recept na večeři, kterou jsem minulý týden spískal já..

“Vařil” jsem jacket potatoes. Jedno z mých oblíbených jídel v anglických “take away”..

Suroviny:
Potřebujete krásné, čisté a velké brambory, tuňáka, co nejkvalitnější majonézu, mrkev a zelí.

Náčiní:
Základem je trouba, plech, rukavice, nůž, misky, alobal, stuhadlo.

Postup:
1. Je to fakt jednoduché.
2. Brambory se separátně zabalí do alobalu a vloží do trouby. Já to dělal na 220 stupňů, zhruba 90minut. Až do změknutí.. ;)
3. Tuňáková náplň – tuňák se zamíchá do majonézy v poměru 2 ku 5. Přibližně… ;) A je hotovo.
4. Coleslaw náplň – nastrouháte mrkev, nastrouháte zelí a v poměru 1 ku 1 smícháte. Poté přidáte dostatek majonézy (1 ku 3).
5. Potom, co jsou brambory hotové, je vybalíte z alobalu. Křížem se přeříznou a rozmačkají (včetně slupky).
6. Do středu rozmačkané brambory se přidá jedná z náplní…

7. Pokrm je hotov. Je to fakt jednoduché.
8. V anglii se jacket potatoe pojídají za chůze ulicí.. ;) My na to nejsme zvyklí, takže si je dejte vklidu u stolu.. ;) Buďte konverzativní (anglicky) a konzervativní (anglicky)…

Brou chuť.